Завърши заложническата драма на гарата в Кьолн

Полицията освободи жената, взета за заложник на централната гара в Кьолн. Тя е леко ранена и няма опасност за живота ѝ. Похитителят е неутрализиран и в тежко състояние, съобщи местната полиция.

Централната гара беше евакуирана изцяло за няколко часа, а полицията призова гражданите да не се приближават до зданието.

Похитителят е получил застрашаващи живота наранявания при щурма на полицията. Екипи за бърза медицинска помощ се опитваха на място да спасят живота на нападателя чрез сърдечен масаж и изкуствено дишане.

Засега не е известно как мъжът е получил нараняванията си. Не са известни също мотивите и самоличността на похитителя, държал жертвата си в продължение на около два часа преди намесата на полицията.

По времето на инцидента младо момиче бе откарано от гарата към болница с наранявания, каза говорител на полицията.

Той не можа да потвърди съобщения на местни медии, че мъжът е ранил момичето, преди да вземе за заложник жената в аптеката.

Във връзка с полицейската операция беше нарушен графика на движение на влаковете. Част от пероните бяха затворени. Също така беше затворен за движение и площада Бреслауер плац в близост до гарата.
Вестник "Кьолнише рундшау" съобщи, че инцидентът е станал в аптека, намираща се в сградата на гарата.

Друг местен вестник, "Кьолнер щад анцайгер", съобщи, че на местопроизшествието са били чути няколко изстрела, но от полицията отрекоха да е имало стрелба.

Сигналът за инцидента е бил подаден в 12.45 ч. (13.45 ч. българско време).

В Германия е въведена повишена степен на готовност за терористични атаки - близо две години след като тунизиец се вряза с откраднат камион в коледен базар в центъра на Берлин, убивайки 11 души.  

Споделяне

Още от Свят