Завършил е ремонтът на два виадукта на "Тракия" към Бургас

Един от ремонтираните виадукти, сн. АПИ

Ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км на магистрала "Тракия+ в платното за Бургас и приключил, съобщиха от пътната агенция в петък. Вече движението  в отсечката от 14-ти до 20-ти км на магистралата и в двете посоки е нормално.

Държавното дружество за пътна поддръжка "Автомагистрали“ ЕАД е работило изключително мобилизирано, за да може ремонтът на виадуктите да приключи възможно най-бързо преди началото на зимата.

На виадуктите при 17-ти км, с дължина 322 м, и при 18-ти км, с дължина 242 м, е рехабилитирана връхната конструкция – пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова хоризонтална маркировка, посочват от Агенция "Пътна инфраструктура".

От там припомнят, че в началото на юли приключи ремонтът и на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на "Тракия" в посока Бургас.

С рехабилитацията на съоръженията е осигурена по-висока скорост и комфорт за преминаващите моторни превозни средства, допълват от агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?