Заведения в САЩ привличат клиенти заради "шоуто" с изслушването на Коми

Заведения в САЩ привличат клиенти заради "шоуто" с изслушването на Коми

Телевизии в САЩ ще излъчват в четвъртък изслушването на бившия директор на ФБР Джеймс Коми в комисията по разузнаването в Сената. Барове и ресторанти приканват хората да дойдат и да гледат заедно "спектакъла", започващ в 14 ч. по Гринуич, предаде Ройтерс.

За да привлекат повече клиенти, някои от заведенията предлагат руска водка само за 5 долара, други предлагат специални коктейли, наречени "импийчмънт", или пък безплатни напитки при всеки туит на Доналд Тръмп по време на изслушването на Коми.

Във Вашингтон таверната "Шоус" примамва клиентите си със специална закуска "ФБР" за 10 долара. Името не идва от ФБР, а от съкращението на латиница на трите основни елемента на закуската - френски препечени филийки, бекон и сладолед (на английски FBI - French toast, Bacon, Ice cream).

Идвайте с приятели на по питие и нека да COVEFEE!, приканва във Фейсбук същата таверна, като използва странната и безсмислена дума, написана от Тръмп в негов туит неотдавна, като ѝ придава значение на "купонясвам".

Същевременно двама членове на Камарата на представителите на Конгреса, демократите Ал Грийн от Тексас и Брад Шърман от Калифорния, казаха, че подготвят нормативен акт за задействане на процедура по импийчмънт на Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Според тях Тръмп е попречил на правосъдието, като е уволнил Коми, който е разследвал руската намеса в американските президентски избори.

Усилията на двамата демократи почти нямат шанс за успех, тъй като те дори нямат подкрепата на много от съпартийците си в Конгреса, които искат да видят изхода от разследването на ФБР, преди да вземат решение дали да поискат импийчмънт на Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят