Завод за автомобилни части за 12 млн. евро се строи в Русе

Започна строителството на завод за автомобилни части на германската "ВИТТЕ Аутомотив" в Русе за 12 млн. евро. От тях 9 млн. евро са кредит от "Сосиете Женерал Експресбанк", а останалите средства се осигуряват от "Регионален Фонд за Градско Развитие", който се управлява от банката. Това съобщиха от "Сосиете Женерал Експресбанк".

Новият завод се изгражда в местността "Слатина" до източната индустриална зона на Русе. Плановете са той да бъде готов до края на 2015 г. и да осигури 200 нови работни места.

Изграждането на завода е първи етап от планирано мащабно разширяване на производствената дейност на дъщерното дружество на немския инвеститор "ВИТТЕ Аутомотив България", което е обявено за инвеститор клас А с проекта за четири сгради с площ по 10 000 кв.м. Фирмата произвежда дръжки за врати, ключалки и заключващи системи за автомобили.

Реализацията на проекта ще окаже положително влияние върху икономиката и просперитета на Русе и региона, каза Мария Русева, зам.-главен изпълнителен директор на "Сосиете Женерал Експресбанк".

С тази инвестиция Русе се оформя като един от водещите клъстери на автомобилната индустрия в региона.

В града завод за автомобилни части има и френската "Монтюпе", която в края на септември започна да разширява наличното си производство с 50 процента, което ще осигури също работа на още 300 души.

Споделяне

Още от Бизнес