Заводът на "Терем" в Търговище - с нов директор

Добрин Тодоров, бивш изпълнителен директор на шуменския завод "Мадара", поема управлението на търговищкия клон на "Терем", съобщи БТА.

Тодоров е работил във военноремонтния завод "Хан Крум" преди 1989 г. и е достигнал до поста главен конструктор. След това 6 години е ръководил завода за автомобили "Мадара" в Шумен. Добрин Тодоров поема управлението в "Терем"- Търговище след като в началото на миналата седмица досегашният изпълнителен директор Людмил Лазаров подаде оставка.

Днес, осми ден, 970-членният персонал на оръжейницата не работи, протестирайки срещу нередовното изплащане на заплатите. Работещите в "Терем"-Търговище не са получавали пълните си трудови възнаграждения от октомври миналата година. В момента фирмата дължи1 милион и 600 хиляди лв. на персонала си. Последните парични преводи за работниците в Търговище са от 3 юни, когато Министерство на отбраната осигури аванси от по 110 лева за работниците.

Новият директор на завода бе представен в Търговище от шефа на държавната фирма Петър Казанджиев, който се очаква също да бъде сменен.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?