Завръщането след празниците затрудни трафика в страната

Завръщането след празниците затрудни трафика в страната

Завръщането по домовете на възползвалите се да пътуват по време на четиридневната почивка покрай Съединението затрудни в неделя трафика в страната и по граничните пунктове с Гърция.

От началото на празниците до момента през българо-гръцката граница са преминали над 140 000 моторни превозни средства и над 360 000 лица, съобщи директорът на РДГП – Смолян главен инспектор Бойко Божков, цитиран от Фокус. На 6 септември е отбелязан пик на преминаващи през българо-гръцка граница на ГКПП Кулата – Промахон, където в продължение на четири часа, на всеки час са преминавали между 700 и 750 автомобила в едната посока, което не се е случвало в предишните почивни и празнични дни на 2012 година.

Заради очакваното засилване на пътуванията през ГКПП Кулатан е създадена организация за оптимален пропускателен режим на работа, съобщиха от пресцентъра на МВР. На среща  между българските и гръцките гранични власти е решено влизащите в страната ни моторни превозни средства да бъдат обслужвани на четири трасета. От българска страна са осигурени допълнителни гранични наряди, които да подпомагат дейността на пункта.

 В следобедните часове бе регистрирано и натоварено движение по основните пътни артерии на страната.  Движението по магистралите „Тракия” и „Хемус” е натоварено и колони от автомобили се образуват в района на Ихтиман и Вакарел в посока София, както и при отбивката за Околовръстното.

Изключително интензивен е трафикът по главен път Е-79 в района на Благоевград. Тапи от автомобили се образуват между Благоевград и Дупница в района на селата Мурсалево, Усойка и Джерман, през които преминава пътят. Това налага ограничение на скоростта до 60 км/час.

Натоварено е движението по маршрута от Бургас към Петолъчката, съобщиха от КАТ-Пътна полиция, цитирани от Дарик радио. Средната скорост на автомобилите в участъка е между 20-30 км/ч. Заради задръстването част от превозните средства се отклоняват по маршрута през Сунгурларе по направлението за Сливен.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че заради рехабилитация на естакада край Девня е затворено лявото платно на магистрала „Хемус” в района. Движението е пренасочено по пътя Русе - Варна. В района на Каспичан е затворено дясното платно и движението също е пренасочено.

На ГКПП Кулата и ГКПП Илинден е регистрирано засилено движение на вход, но няма струпвания на превозни средства.

Споделяне

Още от България