Заявленията за прием в I клас в София ще се подават и по мейл

Сн. БГНЕС, архив

Заявленията за прием в I клас в училищата в София ще се подават и по електронната поща на образователните институции. За целта родителите трябва да изтеглят документа, да го попълнят и изпратят на училището, съобщиха от Столичната община.

София е единственият голям град в страната, в който кандидатстването за I клас не става през електронна система, а на място във всяко отделно училище. Според първоначалната организация на кампанията за прием заявленията трябваше да се подават единствено на място в образователните институции, но сега заради извънредното положение в страната е въведена опцията за изпращане по мейл. Документите трябва да бъдат подадени от 21 април до 21 май.

Няма да се налага родителите да носят и удостоверения за постоянен или настоящ адрес, за раждане на детето или за семейно положение. Справките по тях ще се правят служебно от районните администрации.

И тази година учениците имат най-голям шанс да бъдат приети в училище, в което попада постоянният или настоящият им адрес. За да получат допълнителни точки, за това, че живеят в района, трябва да са се регистрирали на адреса преди минимум година. Най-голям е бонусът за уседналост от над 3 години.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?