Здравната каса отказа дарение от пациенти, била длъжна да се грижи за тях, а не те за нея

Здравната каса отказа дарение от пациенти, била длъжна да се грижи за тях, а не те за нея

Националната здравно-осигурителна каса отказва да приеме принтерите, които Българският пациентски форум се опитва да ѝ дари от август насам.

Пациентската организация закупила 28 принтера – по един за всяка област на страната. Тя решила да направи дарението, тъй като след проверка на сигнали от пациенти от цялата страна станало ясно, че регионалните звена на здравната каса имат проблеми с копирните си устройства, които бавят издаването на протоколи за скъпо струващо лечение.

Още в началото на юни Българският пациентски форум предупреди НЗОК за забавянето на протоколите, но мерки не бяха предприети, обясняват от организацията..

"Здравната каса не приема дарения от никого и под никаква форма, още по-малко от пациенти, тъй като ние сме тези, които трябва да се грижим за тях", заяви управителят на касата Румяна Тодорова в четвъртък.

След като повече от месец не е получила отговор на поканата си, пациентската организация е взела решение техниката да бъде оставена в петък на стълбите пред централата на здравната каса в София.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?