Здравната каса забави парите на аптеките за ветерани и военноинвалиди

Заради приключването на финансовата година Националната здравно-осигурителна каса обърка сметките на аптеките, които работят с ветерани и военноинвалиди – категория здравно-осигурени, на които се изписват безплатни лекарства от специален списък.

 

Очаква се в сряда до аптеките да стигнат парите за декември 2013 г., които Агенцията за социално подпомагане (АСП) е изпратила към касата в понеделник.

 

Средствата за ноември обаче са били преведени и върнати обратно от касата на АСП, тъй като дошли на 19 и на 20 декември - "което на практика не позволяваше тяхното оползотворяване поради приключването на финансовата година", обясняват от пресцентъра на касата.

По тази причина парите били върнати в Агенцията за социално подпомагане и сега касата чака да бъдат преведени отново, за да се разплати с аптеките за лекарствата за военноинвалиди и ветерани за ноември миналата година.

НЗОК продължава да наваксва с изплащането на средствата за аптеките договорни партньори. Във вторник към регионалните звена на касата бяха изпратени 24.1 млн. лв., които се дължат на аптеките в страната за първата половина от декември 2013 г.

Споделяне

Още от България