Здравният министър кани Комитов в екипа си и уволнява шеф на аналитичен център

Здравният министър кани Комитов в екипа си и уволнява шеф на аналитичен център

Здравният министър Николай Петров обяви в четвъртък, че ще покани освободения управител на здравната каса Глинка Комитов в екипа си, тъй като е работил добре с него и е ценен кадър. Петров разказа пред депутатите от парламентарната здравна комисия, че още при влизането му в министерството, Комитов е направил заявка, че иска да напусне. По думите на Петров Комитов му бил благодарен за коректните отношения, което било сигнал, че в предишни периоди такива е нямало между министерството и касата.

Петров възнамерява да покани Комитов за свой съветник или на друга длъжност, но все още не е ясно дали той ще приеме.

Петров анонсира и едно предстоящо уволнение – това на директора на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), който в момента се ръководи от доц. Христо Хинков.

По думите на Петров центърът е демонстрирал “грубо погазване на субординацията“, отказвайки да извърши анализ за нуждите на министерството, под чиято шапка е, относно проекта за модернизация на спешната помощ.

“Тази структура резистира и опонира, не ни дава анализите, които искаме“, заяви Петров.

Той коментира, че при изпълнението на проекта министерството среща трудности и на някои места в страната. Петров даде пример с община, която предоставила за нуждите на спешен център 12- етажна сграда, за да може в рамките на проекта да ѝ бъде ремонтиран покривът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?