Здравният министър предприе чистка на служители

Таня Андреева, сн. БГНЕС

Чистка на служители в Министерството на здравеопазването е започнала в края на миналата седмица. На съкращения и уволнения са подложени служители от почти всички дирекции на ведомството, като в петък са били освободени 14 души, а в понеделник е имало нова, още по-голяма вълна.

 

Освободени са хора в правната дирекция, международната дирекция, от дирекция “Обществени поръчки“. Заминава си и директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Евелин Благоев, който беше назначен на поста през октомври миналата година. Уволнен е бил и целият пресцентър на ведомството.

 

Част от отстранените служители са били на изпитателен срок, а останалите се освобождават с различни мотиви, като например съкращаване на щата. Не всички заповеди за уволнение са връчени, тъй като някои от чиновниците са в болнични.

 

Някои от освободените са решили да оспорват уволненията си.

 

По информация на някои от уволнените във ведомството е спуснат списък от 30 души за назначаване, на които се търсят места.

 

В началото на месеца здравният министър Таня Андреева обеща да не прави политическа чистка във ведомството, след като бе упрекната, че сменя с политически мотиви директори на болници. Тогава тя обяви, че по времето на ГЕРБ е имало много политически назначения и част от препоръките били написани върху бланки на партията. Тя обаче посочи, че тези хора няма да бъдат уволнени, ако си вършат работата.

Споделяне

Още по темата

Още от България