Здравният министър се заема с Бърза помощ, но не бърза да обяви приоритетите си

Таня Андреева пое здравното министерство от Николай Петров, сн. БГНЕС

Новоизбраният здравен министър Таня Андреева обяви, че няма да бърза да посочва приоритетите в работата си, но съобщи, че сред спешните ѝ ангажименти ще бъдат проблемите в Спешната помощ и регулацията на цените на лекарствата. Андреева обаче не посочи конкретни стъпки, които ще предприеме, уверявайки, че има “подробно разработена програма“.

“Имаме много проблеми за решаване. Надявам се в най-кратки срокове по част от тях да се види резултатът, защото всички го очакват. С цялото си сърце и познанията, които имам, ще се опитвам на бързи обороти да решавам част от проблемите, защото наистина няма време”, заяви тя.

Андреева каза още, че при решенията си ще се допитва и до съсловните организации на лекари, зъболекари, фармацевти, както и до пациентските организации.

Тя не посочи кои ще бъдат новите заместник-министри на здравеопазването, но увери, че следващата седмица ще се знаят имената им.

По повод забраната за тютюнопушене в закрити обществени места новият министър на здравеопазването каза, че вероятно ще има либерализиране на режима, но със строги правила.

Андреева пое поста от служебния министър Николай Петров, който заяви че “много се радва, че приключва мандатът му“ и посочи, че ще се върне на работа във ВМА, но вероятно първо ще излезе в отпуска.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?