Здравният министър уволни шефа на "Пирогов"

Здравният министър Десислава Атанасова уволни директора на “Пиргов“ Димитър Раденовски заради откритите нарушения при обществените поръчки в болницата от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Нарушенията бяха засечени още при проверка на здравното министерство преди няколко месеца, но Атанасова обяви, че ще се произнесе след компетентните органи и даде доклада от проверката на АДФИ, прокуратурата и Инспекцията по труда.

Временно изпълняващ длъжността шеф на "Пирогов" е началникът на реанимацията доц. Стоян Миланов.

Атанасова обясни, че се е спряла на Миланов, тъй като досега той е бил зам.-директор по медицинската дейност и е наясно с работата на болницата и не е "един от вечните кандидати" за директор. Тя съобщи, че възможно най-бързо ще обяви конкурс за нов директор на "Пирогов".

 

Тя каза, че умишлено не е освободила Раденовски още през лятото, когато бяха установени нарушения в болницата, за да няма спекулации, че е търсила саморазправа с него. Тя посочи, че сега в доклада на АДФИ се потвърждават някои от първоначалните констатации. 

 

Съставени са общо седем акта - пет на Раденовски, в качеството му на директор, и два на болницата. За каква сума са актовете обаче предстои да се уточнява.

Споделяне

Още от България