Здравното министерство проверява случай с починало 4-годишно дете

Здравното министерство проверява случай с починало 4-годишно дете

От здравното министерство обявиха в понеделник, че започват вътрешна проверка в "Спешна помощ" във връзка със смъртта на 4-годишно дете, което е починало в неделя сутринта пред столичния хотел "Хилтън".

По ирония на съдебата в този момент в хотела е имало над 500 лекари, които са присъствали на първия национален конгрес по спешна медицинска помощ и проблемите в сектора.

По данни на очевидци повиканият на телефон 112 екип на "Спешна помощ" е пристигнал с около 40 минути закъснение и без дефибрилатор в линейката. През това време зам.-директорът на "Пирогов" прави сърдечен масаж на детето, но то за съжаление умира, съобщава в. "Преса".

От "Спешна помощ" опровергаха в понеделник тази информация, заявявайки пред Нова телевизия, че лекарският екип е пристигнал на мястото за 8 минути, както и, че в колата е имало дефибрилатор, но той не е бил изваден.

Момиченцето е било сираче и с тежък сърдечен порок. То е било осиновено от германско семейство, което преди дни пристигнало в България, за да си го вземе. В неделя сутринта детето внезапно спряло да диша и посиняло.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?