Здравословното състояние на Борисов остава непроменено

Здравословното състояние на Борисов остава непроменено

Няма промяна в здравословното състояние на премиера Бойко Борисов. Това съобщи той със статус във Фейсбук във вторник.

Министър-председателят даде положителна проба за коронавирус в неделя. 

"Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения", каза още той.

"Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание, подчерта Борисов. Спазвайте мерките и се пазете", добави премиерът.

Положителният тест на Борисов дойде, след като РЗИ свали карантината му заради предишни два отрицателни PCR-a. Сега той отново е изолиран.

Преди ден шефът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев подаде оставка след разразилия се скандал с отменената предсрочно карантина на премиера.

Положителната проба на премиера за Covid-19 и действията на СРЗИ по неговия казус, а преди това с президента Румен Радев, поставиха редица въпроси като например: има ли двоен стандарт за хората от властта, редно ли е да са привилегировани и доколко отстъпките спрямо тях застрашават общественото здраве?

За оставката на Пенчев съобщиха от Министерството на здравеопазването с единственото уточнение, че тя е подадена след разговор с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. 

Споделяне

Още от България