Зееви разчита на успех в делото срещу българската държава за "Балкан"

Собственикът на авиокомпания "Балкан" Гад Зееви явно разчита на успех в делото, заведено срещу българската държава в арбитражния съд в Париж. Израелският ежедневник "Аарец" цитира изявление на "Зееви груп", в което се казва, че преструктурирането на компанията и делото срещу българската държава за 230 млн.щ.долара ще помогнат за изплащане на дълговете на дружеството.

Публикацията в "Аарец" е по повод обявеното прехвърляне на дълг на "Зееви груп" от "Юниън банк ъф Израел" на "Фърст Интернешънъл Банк ъф Израел". Тази банка ще отпусне и кредит от 25 млн.шекела (около 6 млн. щ.долара), който ще бъде използван за покриване на задължението от 6,75 млн.шекела към "Юниън банк" и за преструктуриране на "Зееви груп".

Компанията възнамерявала да продължи продажбата на активи, за да покрие задълженията си към банките в Израел.

От Агенцията за приватизация коментираха, че преди седмица са предоставили на арбитража в Париж своята позиция по иска на "Зееви груп". В нея са оспорени всички претенции на израелската компания. Не е ясно кога ще започнат процедурите по делото, тъй като "Зееви груп" все още не е платила съдебните такси.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?