Зеленогорски: Ако не бъде приет антикорупционният закон, напускаме управлението

Червената линия, която, бъде ли прекрачена, РБ ще напусне управлението, е антикорупционният закон на Меглена Кунева. Не бъде ли приет този закон, реформаторите ще минат в опозиция. Това стана ясно във вторник от думите на заместник-председателят на ДБГ и съпредседател на ПГ на Блока в парламента Найден Зеленогорски.

Ако отново не се приеме антикорупционният закон, трябва да се отива на предсрочни избори, коментира той.

Антикорупционният акон е внесен във вторник в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок и предстои да се обсъди, готов е, каза още той. По думите му, това е "червената линия", която показва дали РБ ще остане в управлението.

Меглена Кунева ще се справи безупречно, няма да намалим натиска по антикорупционното законодателство, независимо че тя вече е и министър на образованието, подчерта Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на блока. Той изрази надежда от АБВ да направят това, което хората очакват. "Обществото казва, че корупцията е най-големият проблем, и, ако АБВ не искат борба с корупцията, да го обяснят на избирателите си", каза депутатът.

Той съобщи, че на утрешното заседание на Съвета за развитие на коалицията от блока ще предложат да отпадне точката с оценката за работа на правителството, тъй като Изпълнителният съвет на РБ решил за такава оценка да се даде срок от 3 месеца след подписването на готвения меморандум с ГЕРБ.

Веселин Пенев от Народната партия "Свобода и достойнство", който е част от преговорния екип на РБ с ГЕРБ, подчерта, че много от въпросите от меморандума са изчистени - и като съдържание, и като срокове за изпълнение. Обединихме се около ускоряването на процесите, финализираме преговорите другата седмица и се очаква официалното подписване на документа, каза Пенев.

Зеленогорски добави, че предложението на Патриотичния фронт за обсъждане на концесията за Банско също следва да се отложи от дневния ред на Съвета за развитие, тъй като на Реформаторите им било нужно време да се запознаят с детайлите по тази особено важна за РБ и за цялото общество тема.

Зеленогорски отбеляза, че в дневния ред на Съвета за развитие не е предвидена точка за номинацията на генерален секретар на ООН.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?