Зеленогорски: Без РБ в парламента ще има коалиция ГЕРБ-БСП

Зеленогорски: Без РБ в парламента ще има коалиция ГЕРБ-БСП

Без Реформаторския блок (РБ) в парламента се отваря път към коалиция между ГЕРБ и БСП, предупреди съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски в събота. По думите му Реформаторският блок е единственият гарант това да не се случи.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева обясни, че РБ е бил партньор, но още коректив и конкурент на ГЕРБ в дясноцентристкото управление на страната.

"РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти. Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ", допълни я Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на ДБГ.

Движението смята, че е допринесло за реформи в образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

"Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят каквото искат, ще гласуват за РБ", каза на свой ред Даниел Вълчев.

В събота Националният съвет на ДБГ даде мандат на Меглена Кунева да подпише новото коалиционното споразумение с партиите от РБ.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?