Земеделец обвини депутат на "Патриотите", че го нападнал

Йордан Апостолов. Сн. БГНЕС

Земеделец от Добричко обвини депутата от "Обединени патриоти" Йордан Апостолов, че го е нападнал и заплашвал. Според земеделския стопанин Евгени Минчев народният представител пристъпил към саморазправа заради оплакване и проверка за замърсяване от имот на Апостолов.

Миналата седмица земеделецът извикал екип на екоинспекцията във Варна да направи проверка за замърсяване с отпадни води от рибарника на Апостолов. По думите на Минчев депутатът го нападнал заради това. "В следващия момент, в който вече видях, че нещата загрубяват, се обадих на 112. Обезателно ще го съдя", каза Минчев пред БНР.

Апостолов отрича да е имало такъв инцидент и смята, че става въпрос за политически манипулации.

Междувременно от движение "Възражданe" поискаха оставката на народния представител. "Представител на управляващото мнозинство се държи като престъпник. Той трябва да си понесе съответната наказателна отговорност", коментира председателят на движението Костадин Костадинов пред БНР.

В края на миналата година името на Йордан Апостолов беше в списъка на Сметната палата с депутати и хора на висши държавни длъжности, за които е установено разминаване между декларираното и притежавано имущество. Тогава се оказа, че народният представител е крупен земеделец в района на област Добрич.

Споделяне

Още от България