Земеделецът с димката издига Волен Сидеров за столичен кмет

Журналистът Волен Сидеров е кандидат-кмет за София, издигнат от Национално сдружение БЗНС, чийто председател е Яне Янев, съобщи БНР. Неговата партия ще участва в предизборната кампания с мотото "Чистка - днес в общината, напролет в страната".

Сидеров щял да представи екипа и програмата си за управление на столицата до няколко дни. В случай, че бъде избран за кмет, той обещава да се справи с всички просяци, наркомани и цигани, които мият автомобилните стъкла по кръстовищата.

Волен Сидеров бе главен редактор на в. "Демокрация" през 1991 година. През март тази година напусна в. "Монитор", където беше зам.-главен редактор. Известен е с националистическите си позиции и е автор на книга "Бумерангът на злото", в която обяснява ролята на еврейската мафия в световен мащаб.

Земеделският лидер Яне Янев е известен най-вече с умишлено търсени провокации и сблъсъци при провеждането на митинги, чрез които да привлече публичното внимание. По-рано този месец негови активисти пуснаха димка на Националната конференция на СДС в Пловдив, а през август След саботираха конгреса на БСП на връх Бузлуджа с позиви, пуснати от делтапланери.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?