Земеделският фонд платил 2.2 млн. лв. за несъстоял се брифинг и тв-клипове

Земеделският фонд платил 2.2 млн. лв. за несъстоял се брифинг и тв-клипове

С пари от бюджета за издръжката на Държавен фонд “Земеделие“ (ДФЗ) за ток, телефон и други режийни разходи бившото ръководство платило 2.2 млн. лв. за несъстояла се пресконференция в Брюксел и за клипове, популяризиращи дейността на фонда. Това е констатирано в рамките на провеждащия се одит от страна на Сметната палата, която влезе за проверка във ведомството преди около месец, съобщи в понеделник при отчета на 100 дни управление в земеделието изпълнителният директор на ДФЗ Калина Илиева.

Тези пари са били изхарчени ударно през май и юни 2009 г., а в началото на септември новото ръководство на фонда установи, че средствата за издръжка на ведомството са изхарчени и се наложи да се преразпределя спешно бюджетът, за да се намерят необходимите 6 млн. лв. за административните разходи на ДФЗ.

От предоставените за информационна стратегия пари с договор за 50 хил. лв. се сдобила фирмата “Топ Евентс Груп“ ЕООД, която поела ангажимента да организира пресконференция на фонда в Брюксел. На каква тема е щяло да бъде медийното събитие не се знае, но фирмата авансово получила 30 хил. лв., пък така и не направила нищо за изпълнението на договора си. Остатъкът не е бил поискан от организаторите.

С три телевизии са били сключени договори за изработка и тиражиране на клипове, но в тях така и не е било посочено например колко излъчвания трябва да се на правят, каза Илиева. Така без отбелязан брой на излъчването и дати, на които да стане това, "Нова телевизия", "България кабел ТВ" и "Ре:ТВ" взели крупни суми за отразяване на дейността на ведомството. Договор за информационна стратегия е сключен и с ПР агенция "Стратегма".

Споделяне

Още по темата

Още от България