Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.

Данъчните подсещат 40 000 земеделски производители за получени субсидии

Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.

Земеделските стопани трябва да декларират доходите си от 2018 г. до края на април, напомни Националната агенция по приходите (НАП).

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители.

В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от ДФЗ. Електронната справка е достъпна с ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г.

Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани може да се получи тук.

В рамките на информационна кампания НАП изпрати 43 хиляди електронни писма до земеделци, който са получили субсидии през 2018 г.

През миналата година земеделските производители декларираха над 170 млн. доходи след поредица от инициативи на приходната агенция.

 

Споделяне

Още от Бизнес