Земетресение напука мазилки на къщи в Провадийско

Земетресение от 4.2 по Рихтер бе регистрирано на 7 км от Провадия в четвъртък вечерта. Трусът е усетен в цяла Североизточна България. В Провадия е спрял временно токът. Няма данни за пострадали хора.

Село Манастир е най-засегнато от земния трус, съобщи за БТА началникът на областната дирекция "Гражданска защита" във Варна Владимир Иванов.

По думите му има няколко паднали комини на къщи, както и напукани мазилки на стени. Една стена на къща, пострадала при предишното земетресение в района, сега се е срутила окончателно. Собственикът на сградата обаче вече не живее в нея, а в друга постройка в двора.

В самия град Провадия щетите са малко, посочи Иванов. От труса е напукано витринно стъкло на сградата на общината в града. В съседното село Добрина не са регистрирани големи щети.

Информацията от община Девня също е, че няма сериозни проблеми. Иванов уточни, че огледите продължават и докладите с пълната информация за щетите ще бъде готова по-късно в четвъртък. Той допълни, че ще поиска спешна среща с областния управител Данчо Симеонов, за да бъде направена проверка на шламоотвала в Девня, в който предприятията в района изхвърлят промишлените си отпадъци.

На Балканите за по-малко от два часа са регистрирани няколко земни труса - в Сърбия, Гърция и Словения.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?