Земетресение с магнитут 6.1 между Мароко и Испания

Земетресение с магнитут 6.1 между Мароко и Испания

Земен трус с магнитуд 6.3 е регистриран в Средиземно море между Мароко и Испания на дълбочина 10 км. Няма данни за щети, пострадали или опасност от приливна вълна.

Според Европейския саизмологичен център земетресението  е усетено в 5.22 часа местно време, а епицентърът на труса в Средиземно море е на 157 км източно от Гирбалтар.

Пак според същия източник 12 минути по-късно е имало вторичен трус с магнитуд 5.3 по Рихтер. Трусът според испанския Национален географски институт е бил последван от шест по-слаби вторични труса.

Американската служба за геоложки наблюдения съобщи за магнитуд 6,6 на 33 км дълбочина.

Няма съобщения за жертви или големи материални щети по южното крайбрежие на Испания след силното земетресение рано тази сутрин в Средиземно море на 162 км югоизточно от Малага, предаде Ройтерс.

Спешните служби в южната област Андалусия написаха в Туитър, че са получили 250 сигнала от разтревожени граждани.Трусовете бяха усетени в цялата област, включително градовете Малага, Кордоба, Севиля и Гранада.

В Мелиля, испанския анклав на мароканския бряг, спешните служби съобщиха, че са получили над 200 обаждания от граждани, предупреждаващи за материални щети в имотите им. Училищата днес ще останат затворени, а медиите съобщиха, че прекъснатото на места електрозахранване постепенно се възстановява.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?