Жалба бави ремонт на разбития при строежа на "Люлин" път Перник-София

Жалба бави ремонта на пътя между Перник и София, преминаващ през Суходол – Мало Бучино – Големо Бучино и пернишкия квартал "Мошино", стана ясно от думите на Лазаринка Стоичкова, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Тя обяви, че все пак работата по проекта ще започне до края на годината.

Трасето с дължина близо 18 км бе разбито по време на строителството на магистрала “Люлин”. Пътната агенция избра след конкурс “Трейс Запад“(“Трейсгруп холдинг” АД, “Пи Ес Ай” АД и “Трейс-София” АД) да извърши ремонта за 9 195 000 лв. От процедурата бе отстранена “Щрабаг”, която обжалва търга в Комисията за защита на конкуренцията. КЗК отхвърли жалбата на компанията и тя се обърна към Върховния административен съд, който още не се е произнесъл.

Пътят между Суходол и пернишкия квартал "Мошино" се използва предимно от жителите на близките села Люлин, Дивотино и Големо Бучино, които нямат директна връзка с автомагистрала "Люлин", както и на селища в Брезнишко.

Лазаринка Сточкова присъства на първа копка на ремонта на пътя между Трън и с. Стрезимировци – 9.3 км. Изпълнител на проекта е фирма “СК – 13 Пътстрой” АД. Строителният надзор ще се осъществява от сдружение “ТРАНСЕКО”. Договорът за строителство е на стойност 5 386 747, 20 лева с ДДС, а за строителния надзор – 191 400 лева с ДДС.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес