Жалби спират бутането на барбекюто на Доган в Бояна

Жалби на официалния собственик на т. нар. сараи на Ахмед Доган в столичния квартал Бояна до Административния съд в София спират засега бутането на незаконно построеното барбекю в двора на имота. Това съобщи в четвъртък пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Фирмата "Делта епсилон“ АД, представлявана от Красимир Дюлгеров е подала възражения тази сряда срещу заповеди на Дирекция национален строителен контрол (ДНСК). С тях преди три седмици бе постановено премахването на незаконни строежи в имота на ул. "Стар Беловодски път“ 46.

На 12 август т. г. ръководството на ДНСК издаде 4 заповеди за премахване на две плътни огради, контролно пропускателен пункт и навес-барбекю в сарая на лидера на ДПС.

От регионалното министерство заявиха, че ДНСК ще предприеме последващи законосъобразни действия в зависимост от решението на Административния съд.

Нередностите около строежа на вилаета бяха констатирани още през лятото на миналата година след проверка в столичния район "Витоша“.

Тогава Бойко Борисов в качеството си на столичен кмет даде резултатите от проверката на прокуратурата.

Проверката на ДНСК пък установи, че са допуснати съществени отклонения при строителството на допълнителните обекти в "сараите“. Оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителни строежи като контролно пропускателен пункт (КПП) в северозападния край на имота и навес с барбекю са без документация

Репортаж на в. "Труд" пък, който бе озаглавен "Под покрива на Доган", разкри, че "сараите" са регистрирани като 4-звезден хотел "Витоша", а негов собственик е именно фирмата "Делта епсилон" на Красимир Дюлгеров и Румен Асенов. Хотелът обаче бил нещо като клуб, в който "не всеки може да отседне".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?