Жалби срещу CEZ ще се приемат в пощите на отдалечени села

Недоволните потребители на енергоразпределителните дружества в Западна България, които живеят в 25 отдалечени села, ще могат да подават жалби в местната поща, откъдето ще бъдат препращани към енергийната фирма. Това става възможно след договора за съвместно сътрудничество с “Български пощи”, подписан във вторник, съобщиха от CEZ България, която от януари пое дистрибуцията на електроенергия в ЕРП-ата, обслужващи столицата, София-област и Плевенско.

Пощите в три софийски, шест плевенски, четири врачански, седем видински и пет монтански села (виж списъка) ще изпълняват функциите и на центрове за обслужване на клиенти на CEZ, където ще се плащат сметките за ток.

Договорът предвижда още разширяването на броя на касите за заплащане на електроенергия в пощенските клонове. Досега местата за инкасиране на електроенергията на CEZ, предлагани от “Български пощи”  бяха 1300, стават 1700  Около 200 стават касите за разплащане в офисите на пощенските клонове, а останалите са за инкасиране на място чрез пощальони.

Намерението на чешкия инвеститор CEZ е в бъдеще да разшири възможностите за маркетингово обслужване чрез офисите на Български пощи както по брой, така и като пакет от услуги, допълниха от компанията. 

Споделяне

Още от Бизнес