Жълт код за температури над 35 градуса за цялата страна

Жълт код за температури над 35 градуса за цялата страна

Предупредителен жълт код за цялата страна за горещо време обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Това се посочва в картата за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Максималните температури в повечето райони на страната ще са около и над 35 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Поради прогнозата за високи температури днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите "Ботевградско шосе", Цариградско шосе", "Брюксел", "Васил Левски", "Черни връх", "Н. Й. Вапцаров", "Драган Цанков", "Сливница" и др.

Днес ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. На три пункта в града ще се предоставя вода - на площадното пространство при храма "Св. Неделя", на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата - при пилоните. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества.

Споделяне

Още от България