"Жълтите жилетки" нямат да се съюзяват с италианското Движение пет звезди

Ингрид Льовавасьор

Френското движение на "жълтите жилетки" няма намерение да влиза в алианс с италианското антисистемно Движение пет звезди, което сега е част от италианската управляваща коалиция.

Ингрид Льовавасьор, оглавяваща листа за европейските избори, наречена "Обединение за гражданска инициатива", зародила се от движението на "жълтите жилетки", каза в интервю за в. "Кориере дела сера", че за съюзяване с Движение пет звезди не може да става и дума.

Добре е, че обменяме информации и гледни точки, но нищо повече. Или поне не сега, посочи тя.

Льовавасьор пропусна срещата на италианския вицепремиер Луиджи Ди Майо във Франция с представители на "жълтите жилетки", състояла се по-рано тази седмица. Запитана в интервюто защо не е била на срещата, тя каза, че е било по семейни причини.

Льовавасьор обаче изрази недоумение как тази среща е могла да предизвика сериозна дипломатическа криза между Франция и Италия и каза, че "жълтите жилетки" не трябва да бъдат смятани за отговорни за проблемите в отношенията между двете страни, които са се появили по-рано.

В края на януари Льовавасьор съобщи първите около 10 имена в листата за европейските избори. Целта е в нея да бъдат включени още 69 души.

Споделяне

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?