Жан-Люк Годар все пак склони да вземе почетен Оскар

Жан-Люк Годар все пак склони да вземе почетен Оскар

Френският режисьор Жан-Люк Годар все пак ще отиде в Лос Анджелис за връчването на почетната награда "Оскар" за постижения в киното, съобщава в четвъртък OpenSpace. Официалното заявление за присъствието на режисьора е направено от Американската киноакадемия, която е присъдила наградата.

В изявлението се твърди, че Годар е пратил на президента на академия Том Шерак "сърдечна бележка, написана на ръка". В посланието си режисьорът казва,че смята да получи "Оскар"-а лично, любезно благодари на организацията за оказаната му чест и нарича себе си "четвъртият мускетар" в знак на признание, че ще бъде награден заедно с трима други лауреати.

"Посланието беше предадено в края на миналата седмица на представители на академията чрез асистента на Годар. В него се твърди, че френският режисьор ще пристигне в Лос Анджелис на 13 ноември за връчването на "Оскар" за постижения в киното", се казва в изявлението на академията.

По-рано жената на знаменития режисьор Анн-Мари Мевил заяви пред австралийски кореспондент, че 79-годишният творец не смята да лети от Швейцария до САЩ заради "парче метал". Освен това, според нея, Годар бил възмутен, че връчването на почетен "Оскар" не влиза в основната, февруарска церемония и няма да се излъчва по телевизията.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?