Жан Виденов: ГЕРБ има добри дни пред себе си, да им завидиш

"Като икономист мнението ми е, че ГЕРБ имат много добри дни пред себе си и човек може само да им завижда", заяви бившият премиер Жан Виденов, помолен да коментира спада на рейтинга на правителството на Бойко Борисов.

Според него спадът е нормален, тъй като годината е много трудна, действат инерционни процеси и дълги вълни в икономиката, които все някой трябва да обере.

Виденов сравни сегашния кабинет с този, който сам оглавяваше, като уточни, че тогава правителството е започнало в добри времена, а по-късно обстоятелствата са се влошили. По думите му сериозно отражение тогава е дал и огромният външен дълг, нещо, което е различно в момента.

Още от времето, когато бях министър-председател съм на това мнение и го поддържам - президентът трябва да има само представителни, церемониални функции, каза още експремиерът и бивш лидер на БСП.

Повечето президенти се мъчат да ги надскочат и това, по думите му, става за тях проблем. Това не е нужно на България и рано или късно ще имаме президент, на който както в Германия - няма да помнят името, допълни Виденов.

Той присъства на откриването на Спортната база на Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив, където е преподавател по европейска интеграция.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?