Първи успехи срещу битовата престъпност

Жандармерията залови крадец на огради, ракия и картофи

Докато полицията громи битовите обирджии, депутатска вила до София бе набързо окрадена

Жандармерията залови крадец на огради, ракия и картофи

Крадец на ракия и картофи е бил заловен в рамките на протичащата операция на полицията срещу битовата престъпност във Видинско, похвалиха се от МВР Видин във вторник.

 

От полицията във Видин съобщават, че "в хода на операцията с участието на служители от жандармерията е установен авторът на три посегателства от частни имоти". Това е криминално проявеният и осъждан 25-годишен Е. М. от село Гара Орешец, който е извършил три престъпления в период от 1 до 21 януари тази година - домови кражби в с. Върбово, Община Чупрене.

 

От частен имот в селото мъжът откраднал оградна мрежа, от друг имот - домашна ракия и два удължителя, а от трети - около 20 кг. картофи. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава. По случаите в Районно управление на полицията - Белоградчик са заведени три преписки, съобщават още от видинската полиция.

Пространната информация за "тройния" крадец илюстрира акцията на жандармерията и полицията срещу битовата престъпност по селата, започнала в понеделник и широко отразена от медиите.

Още успехи срещу битовата престъпност отчита и столичната полиция. Над 300 литра алкохол, цигари и насипен тютюн без бандерол са иззети при полицейски операции в Софийска област.

Първо полицията ударила човек от Долна баня и му конфискувала 11 бутилки домашна ракия, купена от негов съсед. След това униформените отишли при въпросния продавач и му конфискували останалата ракия от 265 литра. Срещу 58-годишния мъж е образувано досъдебно производство.

В Самоков полицията обяви, че е иззела 16 стека цигари без бандерол от 19-годишно момиче. То е задържано в ареста за 24 часа.

Продажба на тютюн без бандерол са пресекли и служители на районното управление в Ботевград. При проверка на кооперативния пазар от 62-годишна местна жителка са иззети 3.5 кг. насипен тютюн без платен акциз. По случая е образувана преписка.

Нелегален търговец на акцизни стоки са установили и полицаите в Своге. При проверка на кафене в санаториум в с. Искрец те попаднали на 68-годишен мъж от селото, който продавал контрабандни цигари. От него с протокол за доброволно предаване са иззети 10 кутии цигари.

По ирония докато тече широко рекламираната акция за пресичане на битовата престъпност, неизвестни лица обраха вилата на депутата от левицата Валери Жаблянов във вилна зона Симеоново - Драгалевци. Обирът е станал в понеделник вечерта. Във вилата е било проникнато през прозореца и оттам са изнесени бижута и техника, предаде БНР. От МВР са потвърдили за обира, но са отказали подробности, понеже се води разследване.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?