Жегата в Австралия причини смъртта на стотици прилепи

Стотици прилепи, наричани летящи лисици, са умрели заради адската жега в Австралия в последните дни, а собственичка на малко куче бе глобена заради това, че оставила животното в жегата, затворено в кола пред търговски център, предаде ББС във вторник.

В неделя Сидни преживя най-горещия ден от 1939 година насам с температура от 47.8 градуса, като жегата продължава. От нея страдат не само хората, но и животните.

Прилепи, опосуми и птици са сред дивите животни, на които се наложило спасители да оказват помощ в жегата.

Жена оставила седемседмично кученце в автомобила си, докато пазарувала в търговски център във Виктория. Полицаи разбили стъклото на колата, където температурата била 65 градуса, и преместила животинчето в техния климатизиран автомобил и му дали вода. 28-годишната му собственичка била глобена за жестоко отношение към животното.

В западната част на страната колония от летящи лисици била засегната от жегата и прилепите получили топлинен удар. Стотици от тях умрели, но 120 малки на животинчетата били спасени като им била дадена вода и после били върнати на техните майки.

"Също като човешките бебета те са много уязвими, когато са малки", заяви Кристи Харис, офис мениджър на включила се в спасителните акции организация Wires, която редовно помага на диви животни, страдащи от жегата в Австралия.

Оказана е била помощ и на опосуми с изгорени от нагорещените пътища и покриви лапи, както и на дехидратирани птици.

Споделяне

Още от Свят