Желаещите да имат електромобил могат да го купят със "зелен" кредит

Политиката на компанията е да спомага за опазването на околната среда, казва Жозе Салойо

До десетгодишни кредити с лихва, започваща от 6%, за закупуване на електромобили, предлагат БНП Париба Лични Финанси, съобщиха от компанията в петък. Целта е да се стимулира купуването на нови и екологични коли за сума до 80 хил. лв. като може да се покрие и пълната стойност на избрания модел. Той пък веднага става собственост на кредитополучателите, а не след приключването на изплащането на взетите назаем пари, каквито са лизинговите схеми.

Кандидатстването на кредита не е обвързано с изискването за превод на заплата или за поръчители и може да стане както онлайн през "виртуалния магазин" на финансиращата институция, така и в някой от 45-е ѝ търговски офиса или в шоурумите на партньорите, които предлагат възможност за покупка на електромобил. Това са представителят на "Хюндай" (Hyundai) за България – "Ай Ен Ди Комерс", официалният търговски представител на  "Рено" (Renault) и "Нисан" (Nissan) – "Омникар Ауто", и "Ауто Бавария", вносител на "Бе Ем Ве" (BMW) за България.

С максималния размер на кредита от 80 хил. лв. могат да се купят някои от най-популярните електромобили на пазара като Nissan Leaf, Hyundai Kona, Hyundai Ioniq, BMW i3, Renault Zoe. Компанията предлага и възможност за финансиране на допълнителни разходи като такси за регистрация или нови гуми. С автокредитите може да бъде сключена и застраховка срещу непредвидени обстоятелства като безработица, което може да затрудни клиента при изплащането на автомобила.

Специалната оферта за покупка на електромобили на БНП Париба Лични Финанси подкрепя плановете на хората да карат "чисти" и опазващи природата коли. Според изследване сред над 10 600 души в 16 държави в целия свят 85% от анкетираните заявяват, че бъдещето принадлежи на електромобилите, а 43% от тях биха желали да купят такава кола в следващите пет години.

Отговорността към околната среда и стимулът за 85% от запитаните да искат електрически автомобил, а 89% от тях са убедени, че масовото използване на тези коли ще намали замърсяването в градовете.

Според 86% от хората, карането на електромобил доставя удоволствие. Важна причина за покупка е и, че поддръжката на тези автомобили е значително по-евтина според 68% от участниците в проучването. Други 56% вярват, че електромобилите се чупят по-рядко в сравнение с традиционните.

Електрически задвижваните коли са най-харесвани от мъжете, като 43% от анкетираните господа заявяват, че биха си купили в следващите 5 години. За сравнение, само 35% от дамите обмислят такава покупка. Иновативните електромобили са по-популярни сред младите шофьори – 53% от хората на възраст 25-34 години заявяват, че биха си купили. Във възрастовата група 35-54 години такова е мнението на 42%.

"Като един от двигателите на промяна през последните десетилетия, нашата компания развива и прилага устойчиви практики, които помагат за опазването на околната среда. Стартът на "зелената оферта" за автокредит е продължение на тази политика и резултат от желанието ни да предоставим достъпно финансово решение, което насърчава устойчивото потребление и помага както на клиентите, така и на партньорите ни", коментира в съобщението управителят на компанията в България Жозе Салойо.

"Хората в България могат да си купят модерен електромобил при изгодни условия с фиксирана лихва и да шофират с удоволствие, като в същото време намаляват замърсяването на въздуха. От друга страна, с предлагането на атрактивни възможности за покупка на такива коли, бизнесът на търговските ни партньори има потенциал за допълнителен ръст", казва още той.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?