Железниците ще предлагат и туристически услуги

Железниците ще предлагат и туристически услуги
Българските държавни железници (БДЖ) ще предлагат туристически услуги като част от антикризисния си план, съобщиха от дружеството в понеделник.

Офертата на превозвача включва пътуване с влак, както и почивка в някоя от почивните бази на БДЖ – "Железничар" между Варна и Златни пясъци, "Приморско" и "Росенец" на 23 км от Бургас. БДЖ имат и бази в планинските курорти Паничище, Добринище, в Родопите, на Витоша и близо до Велико Търново.

На страницата на превозвача е публикувана цена за нощувка на един възрастен – 14.30 лева. С включена храна за деня, цената е 16.90. Цените са от 2008 г. Актуализирана информация за туристическите пакети на БДЖ може да бъде получена в офисите на Международно пътническо бюро "Рила" в гр. София и страната. Бюрото притежава лиценз за туроператор и туристически агент.

Предлаганите пакети за почивка са два вида. "Уикенд пакет", който се предлага само за почивните дни от седмицата, и "седмичен пакет", предоставящ възможност за почивка през цялата седмица. Пакетите включват пътуване с влак, трансфер до желаната дестинация с автобус и осигуряването на почивка на база "пълен пансион".

Повече подробности за почивните станции са посочени на официалния интернет сайт на БДЖ.

Предлагането на пакетната туристическа услуга е част от мерките, заложени в Плана за преструктуриране и финансово стабилизиране на дружеството. С въвеждането на услугата се цели увеличаване на посещаемостта на почивните станции и повишаване на приходите, реализирани от тях.

Споделяне

Още от Бизнес