"Желязната“ Нинова: Заплашват я, а тя не иска охрана

Бивш кандидат-президент опитал да нахлуе на "Позитано" 20

Корнелия Нинова, сн. БГНЕС
Кандидатът за президент от последните избори Кемил Рамадан, добил известност с телефонните си заплахи към президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова, е опитал да нахлуе в партийната централа на "Позитано"20, съобщи Нинова в сряда.
 
Инцидентът е станал във вторник.
 
"Подадохме сигнал в МВР, тъй като и преди той беше отправял заплахи към президента Радев и към мен. Оттам нататък МВР пое случая", разказа Нинова. 
 
Тя обаче, въпреки заплахата, нямало да ползва охрана от НСО. 
 
Това е принципно, каквото и да се случи, ще откажа охрана от НСО, каза Нинова и добави, че "парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците".
 
Тя вече веднъж отклони искането на НСО да я охранява, след като два пъти при сходни обстоятелства се оказа участник в катастрофи по столичните улици. 
 
В сряда Нинова каза, че не прави връзка между катастрофите и вчерашния инцидент. 
 
Тя разказа, че вчера на "Позитано" 20 са идвали, според нея, от отдел "Убийства" и са разпитвали колегите ѝ, които са имали пряк контакт с нарушителя.
 
Охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона, административният директор, който е слязъл да види какво става в тази суматоха - те дадоха показания, защото са преки свидетели. Аз не съм имала контакт с него, бях си в кабинета и работех и не съм разпитвана, разясни председателят на левицата.
 
Тя нямала представа защо е била избрана от въпросния човек, но си спомни, че в случаите, когато той е пускал есемеси, е бил задържан, дал е обяснения, признал е за отправяните заплахи към нея и президента Радев и е подписал предупредителен протокол, че „няма да се повтаря“.
 
Кемил Рамадан е бизнесмен от Пазарджик и кандидат за президент през 2016 г. През лятото той бе задържан за кратко заради заплашителни есемеси към президента Радев и Нинова.
 
"Когато един политик не си върши работата, аз имам право да му се бъркам в нещата и да го притеснявам денонощно. И не само аз, а всички български граждани”, каза Рамадан пред Нова телевизия през юли.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?