Желю Желев пожела да се съюзи с царя

Партия Либерален съюз на бившия президент Желю Желев обмисля да се присъедини към НДСВ, ДПС и Новото време, които в понеделник подписаха споразумение и се обявиха за Либерален алианс.

Това съобщи Желев в четвъртък пред радио Нова Европа, но уточни, че все още няма решение на партията.

Либерален съюз е една от 11-те формации, които СДС покани да се обединят за съвместни действия с цел съставяне на дясноцентристко правителство.

Партията на Желев, която не е известно каква електорална тежест има, е четвъртата в рамките на три дни, която дава заявка, че напуска формата "10 ноември".

Форматът "10 ноември" вече бе напуснат от партиите БЗНС - НС на Анастасия Мозер, ССД на Стефан Софиянски и ВМРО на Красимир Каракачанов.

Макар и изразено с колебания, личното мнение на Желю Желев е, че неговата партия трябва да е част от коалиция на сродни формации, каквито са НДСВ и Новото време. Самият Желев е в много близки отношения с лидерите на Новото време Мирослав Севлиевски и Емил Кошлуков.

"Аз мисля, че трябва действително да се отива към едно обединяване на принципна основа на либералните формации", каза Желев.

Споделяне

Още от България