Жена е в кома, след като 17-годишен моторист без книжка я блъсна с мотор

Младежът има няколко присъди за нерегламентирано управление на МПС

Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив

40-годишна жена е в кома, след като в петък бе блъсната в асеновградския квартал Горни Воден от мощен 250-кубиков мотор, управляван от 17 годишен младеж без книжка, предаде БГНЕС.

Докато лекарите се борят за живота ѝ, младежът е в ареста, а заедно с него е и 42-годишният собственик на мотора, който му го дал, "за да се разходи".

Подробности за случая изнесе днес на брифинг в Пловдив окръжният прокурор Румен Попов.

17-годишният водач се оказва рецидивист по отношение на управлението на МПС без книжка. Тежката катастрофа става само дни, след като е изтекла пробацията му за подобно извършено престъпление, а това е второто му осъждане. Преди двете си присъди - обществено порицание и пробация, той има два административни акта пак за управление на МПС без книжка.

След като блъска жената в петък, младежът причинява и щети на паркирал автомобил. 17-годишният "шофьор" качил на мотоциклета и свой 18-годишен приятел, който след инцидента го молел да спре, но той отказал. Тогава спътникът му скочил в движение от мотора. Водачът закарал мотора в Асеновград, укрил го на улица в града, после отишъл при собственика му, не го намерил, но му оставил сто лева за ремонт. След което се прибрал спокойно в къщи.

17-годишният младеж и 42-годишният собственик на мотора са задържани в ареста за 72 часа по прокурорско постановление. Очаква ги мярка за неотклонение и дело.

Споделяне

Още от България