Жена, преборила рака, дари пиано на Онкологията в София

"Тишината беше нещото, което ме порази, когато отидох за първи път", разказа Златка Ангелова

Златка Ангелова, сн. бТВ

Преподавателката по пиано Златка Ангелова подари пиано на специализираната болница по онкология в София. Тя е преминала през най-тежката битка – тази с рака, и е прекарала дълги дни в онкологията, където преминава през 8 химиотерапии, разказва бТВ.

Онова, което ѝ липсвало през цялото време било, музиката. Затова си обещава, че когато оздравее, ще направи така, че в болницата да звучи музика.

Тя вече е здрава, а в болницата вече не е тихо. Тя ясно си спомня чакането в болницата - помрачените лица, загубената надежда и тишината.

Днес Златка не влиза като пациент, а като човек, който дарява надежда. През лятото на миналата година тя и семейството ѝ решават да подарят пиано на болницата.

Директорът на болницата Стефан Константинов приема подаръка, защото вижда смисъл.

"Изкуството не е нещото, което ще излекува хората, но ще допълни с някаква нотка позитивизъм тежките състояния на нашите пациенти. Изкуството е тази малка доза магия, от която всеки се нуждае", казва д-р Стефан Константинов, директор на УСБАЛ по онкология.

"Винаги се връщам там с много светли мисли, защото в това лечебно заведение направиха така, че чудото се случи. Действително тишината беше нещото, което ме порази, когато отидох за първи път", разказа Златка Ангелова пред бТВ.

Когато имат възможност, тя и съпругът ѝ отиват и свирят на пиано за пациентите и близките им. 

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?