Жена загуби гърдата си заради "лечение" с хранителни добавки

Жена загуби гърдата си заради "лечение" с хранителни добавки

Жена на 44 години е загубила гърдата си след проведено неконвенционално “лечение“ с хранителни доабвки и глад преди да бъде хоспитализирана в Университетската болница за активно лечение по онкология в столичния кв. “Дървеница“. Онкологичните специалисти призовават пациентите да бъдат отговорни към здравето си и да не се доверяват на съмнителни “терапии“.

През октомври в Отделението по мамология и реконструктивна хирургия на болницата е била приета жена с локално авансирал тумор на лявата гърда, който затруднявал нейното движение. Тя е била с анемия и силно нарушено общо състояние.

“Състоянието на болната е следствие от  дълговременно  лечение  с неконвенционални средства, осъществено от  частно практикуващ  у нас руски лекар“, казват от лечебното заведение.

Лечението е включвало “биорезонансна терапия  с електрически ток”, хранителни добавки - минерал детоксилекс и гладуване. Болната не е приемала храна около месец по съвет на лечителя. През това време туморът е достигнал гигантски размери  и са се появили кръвоизливи по надлежащата кожа.

След проведени изследвания на пациентката е извършено кръвопреливане, за да се подобрят кръвните ѝ показатели. След това тя е била оперирана. Лекарите са извършили радикална мастектомия, като при операцията са отстранили лявата гърда заедно с подлежащата мускулатура и  тумор с размери  24 / 38/ 40 сантиметра и тегло 3.1 килограма.

Хистологичното изследване показа, че жената е имала доброкачествен тумор (фиброаденом или филоиден цистосарком), който в резултат на  погрешно третиране е  малигнизирал  и е достигнал тези гигантски размери, каза проф. Елена Александрова, началник на Отделението по хирургия на млечната жлеза в  болницата. 

Тя призовава всички жени с  доброкачествени промени  в млечните жлези  да бъдат изключително отговорни към здравето си и да не се доверяват на нетрадиционни методи на лечение, които могат да костват живота им. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?