Жената на норвежки милионер е отвлечена, поискан е откуп

Отвлечената Анне-Елизабет Фалкевик Хаген

Съпругата на норвежкия бизнесмен и милионер Том Хаген вероятно е била отвлечена от дома ѝ край Осло, а похитителите са поискали откуп от семейството. Анне-Елизабет Фалкевик Хаген е в неизвестност от края на октомври и до момента властите не оповестяваха подробности от разследването около изчезването ѝ.

В сряда обаче от полицията обявиха, че вероятно 68-годишната жена е отвлечена, а в дома на семейството ѝ са получени искане за откуп и заплахи, съобщи "Гардиън". По неофициална информация похитителите искат да има бъдат платени 8 млн. евро в криптовалутата Монеро. От полицията посъветвали Том Хаген да не изпълнява желанието на хората, които твърдят, че са отвлекли съпругата му.

Органите на реда обясниха още, че до момента няма потвърждение за това дали похитената жена е жива или мъртва. Имало и съмнения, че представителите се за похители, действително са я отвлекли.

От полицията решили да обявят подробности по случая с надеждата, че някой може да даде информация по случая.

Том Хаген е на 167-о място сред 400-те най-богати норвежци, класирани от местното издание "Капитал". Той има бизнес в областта на недвижимите имоти и енергетиката. Богатството му се оценява на над 185 млн. евро.

Споделяне

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?