Жената на севернокорейския лидер вероятно е родила

Жената на севернокорейския лидер вероятно е родила

Първата дама на Северна Корея И Сол-джу, за която напоследък медиите писаха, че е бременна, вероятно вече е родила. Това съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на кадри от репортаж на севернокорейската телевизия, предаде РИА Новости.

Слуховете, че И Сол-джу е бременна, тръгнаха преди няколко месеца, тъй като през тази есен първата дама почти не се показваше пред публика. През декември тя заедно със съпруга си - държавния глава Ким Чен-ун, присъства на траурната церемония по случай годишнината от смъртта на баща му Ким Чен-ир. Жената бе облечена с традиционна корейска носия, под която се очертаваше видимо закръглен корем, отбелязва агенцията.

При все това на официалния прием по случай Нова година, излъчван от държавната телевизия, всички видяха И Сол-джу с прилепнала пола и блузка, без изобщо да личи, че е бременна.

Според южнокорейски журналисти има и още едно доказателство, че съпругата на Ким Чен-ун наистина е родила - женски ансамбъл изпълни по време на проявата популярната коледна песен "Когато се ражда дете".

Двайсет и седемгодишната съпруга на севернокорейския лидер, родена в семейство на преподавател и лекарка, е завършила университета "Ким Ир-сен". По данни на южнокорейското разузнаване лидерът на КНДР е узаконил отношенията си с нея още през 2009 година. Предполага се, че двойката вече има едно дете, добавя РИА Новости, цитирана от БТА.

Йонхап съобщава и за снимки, поместени в южнокорейския в. "Чосон илбо", информира руското електронно издание "Лента". На снимка от 21 декември, направена на церемония във връзка с изстрелването на севернокорейски сателит, И Сол-джу е с народна носия ханбок - облекло със свободна кройка. На по-късен кадър от 1 януари виждаме жената на Ким Чен-ун вече с европейски костюм - пола и сако, и фигурата ѝ издава, че вече не е бременна.

Севернокорейските медии не публикуваха никакви сведения за състоянието на И Сол-джу. Южнокорейското разузнаване отхвърли предположенията, че е родила, като недостатъчно мотивирани, добавя "Лента“.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?