"Жената с бастуна" от "Орлов мост" – фен на ГЕРБ, но не и провокатор

Лиляна Тасева, Снимка: бТВ

Привърженик на ГЕРБ, който е гласувал и пак ще гласува за тях. Така определя себе си Лиляна Тасева, която миналата седмица се оказа в центъра на сблъсък с протестиращи на "Орлов мост". Жената се скара с хора от тамошния палатков лагер и посегна с бастуна си на бившия пиар на община "Младост" Петър Кърджилов. След сблъсъка Кърджилов бе арестуван за 72 часа, а Тасева бе обявена за провокатор.

Пред бТВ тя заяви, че не е провокатор. Пенсионираната медицинска сестра разказа, че се ядосала, защото трябвало да си вземе новата шофьорска книжка от Пето РПУ.

"И чакам номер 4 тролей. И когато чаках повече от 40 минути и един услужлив гражданин ми каза: "Няма какво да чакате, има блокада на Орлов мост, вярвайте ми, викам ще отида да видя", разказа тя.

Тасева обясни, че не е посягала на хората от блокадата с бастуна си, а се е опитвала да ги държи на дистанция от 1.5 метра, защото се притеснява от коронавируса. Тя подчерта, че през цялото време е била с маска.

Конфликтът с нея възникна, защото тя настъпи надпис "Оставка", направен от трева върху пътното платно. Тасева твърди, че изобщо не е забелязала, че там е изписано нещо, защото внимавала да не падне. Тя твърди, че е минала през боклуци.

https://www.mediapool.bg/gal/91/orig_2d51410389503869b2c94bd88bd2ce80.jpg

"Някакви боклуци зелени на самия асфалт. Отсреща някакъв господин изрева гръмогласно. Това бяха някакви зелени боклуци и треволяци и се чудех какво правят тук", обясни тя.

Според нея хората на "Орлов мост" са били "кьор-кютук пияни".

"Зачервените очи, несвързаният и пелтечещ говор, лекото клатушкане, мръсните и омачкани дрехи, вонята, която се носи на джибри. Макар че водката не мирише, ама де да ги знам", описа ги Тасева.

Тя твърди, че не е член на политическа партия, но подкрепя ГЕРБ.

"Аз съм гласувала за тях и пак ще гласувам. Провокатор щях да съм, ако и аз се бях пльоснала там и бях направила някои...като тях. За мен това е провокация", заяви жената.

https://www.mediapool.bg/gal/91/orig_99f02d42ea93b1df2eaed310652e7342.jpg

Междувременно задържаният при сблъсъка Кърджилов, който прекара в ареста три денонощия, се оплака от полицейско насилие. Той бе освободен без мярка, защото съдът счете нарушението му за дребно, което трябва да се накаже с глоба по Указа за борба с дребното хулиганство.

Той заля Тасева с чаша вода.

Кърджилов твърди, че е бил ударен от жената с бастуна по рамото и имал синини. Казва, че след задържането също е бил удрян.

"В полицейския бус получих също десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, от които няма следи. Ударите от задържалите ме продължиха и в Първо районно, преди да дойде адвоката ми, като тяхна колежка - по-възрастна полицайка, подстрекаваше младите да ме бият още. Няма да говоря за обидите и психическия тормоз. Държаха ме без вода и тоалетна, за да не се чисти алкохола, който така и не откриха. Дадох доброволно кръв и урина за изследване във ВМА същия ден, преди да ме закарат в ареста", написа той.

Споделяне

Още от България