Жените от опозицията в Того искат със секс стачка да свалят президента

Женското крило на организация за защита на гражданските права, бореща се за сваляне от власт на президента на страната, призова жените в Того на едноседмична секс стачка, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Адвокат Изабел Амеганви, лидер на женското крило на организацията "Да спасим Того", прикани жените да лишат от секс своите съпрузи или партньори, за да окажат натиск над мъжете да се опълчат срещу президента Фор Гнасингбе.

Тя заяви в интервю за агенцията, че нейната група следва примера на жените в Либерия, които прибягнаха до секс стачка в кампанията за мир през 2003 г. Имаме много начини да принудим мъжете да разберат какво искат жените в Того, каза тя.

Стачката бе обявена на митинг в събота в столицата Ломе, организиран от коалиция, която протестира срещу неотдавнашните избирателни реформи, които според опозицията ще улеснят партията на Гнасингбе да спечели парламентарните избори през октомври.

Гнасингбе дойде на власт през 2005 г. след смъртта на баща си Еядема Гнасингбе, който управлява западноафриканската страна 38 години.

На митинга в събота лидерът на опозиционния Национален алианс за промяна Жан-Пиер Фабр призова за оставка на Гнасингбе, но се пошегува, че една седмица без секс е твърде много и под смеха на присъстващите няколко хиляди души предложи по-кратък период.

Хайде да се спрем на два дни, каза той.

Някои бяха скептични. "На нея ѝ е лесно да говори, защото не е женена", каза по адрес на Амеганви журналистка, цитирана от АП. "Нима си мисли, че жена, която живее с мъж в къщата си, ще може да се сдържи толкова време. А и кой ще контролира какво правят двойките в къщи?"

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?