Женският пазар в столицата ще бъде открит в началото на септември

Последните строителни дейности на Женския пазар (в частта от ул. "Кирил и Методий" до ул. "Екзарх Йосиф") приключват на 15 август, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

След издаването на акт 16, в началото на септември пазарът ще бъде открит, допълни тя пред журналисти, след като направи преглед на мащабните ремонтни дейности на пазара.

Цялостната реконструкция на пазара включва подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта от дърво и метал (четири големи и три малки сгради), художествена галерия, заведение за хранене.

Поставени са 16 подземни контейнери за боклук, има детска площадка и зони за отдих.

Ремонтът струва 8.2 млн. лв., осигурени по инициативата "Джесика".

Столичният кмет посочи, че забавянето на откриването се дължи на градушката от миналия месец, повредила част от стъклата на покривните конструкции. Сега те се подменят с по-здрави за сметка на фирмата изпълнител, предстои да бъдат застраховани.

60 търговски площи вече са отдадени под наем, утре приключва конкурса за останалите обекти, каза Фандъкова.

Тя съобщи, че в района ще бъде увеличено полицейското присъствие, за да се намали престъпността и мястото да стане атрактивно и приятно.

Кметът призова собствениците на жилищни сгради наоколо да се погрижат за тяхната безопасност, защото състоянието на някои от тях е лошо, има и една сграда, която предстои да бъде разрушена.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?