Жерар Депардийо разкритикува руската опозиция и възхвали президента Путин

Жерар Депардийо разкритикува руската опозиция и възхвали президента Путин

Френският актьор Жерар Депардийо, който отскоро има руски паспорт, разкритикува в телевизионно предаване опозицията в Русия и защити позицията на Кремъл към младите жени от пънк-рок групата "Пуси райът", които са в затвора, предаде Франс прес.

Руската опозиция няма програма, няма нищо. Има интелигентни хора като Каспаров (бившия световен шампион по шахмат, преминал към опозицията), но това е полезно за шаха и толкова", заяви актьорът. Политиката е нещо много по-трудно, добави той.

Депардийо каза, че французите много обичат да критикуват. Той напомни случая с групата "Пуси райът", представителки на която излежават присъда от по две години и половина в трудов лагер, след като изпълниха "молитва" срещу Путин в най-голямата черква в Москва.

Представете си тези момичета да бяха отишли в джамия, например - нямаше да излязат живи оттам. Дори в католическия свят това би било ужасно. Когато казвам това във Франция обаче, ме вземат за идиот, отбеляза той.

Аз падам от скутери, но и аз съм жив човек, в края на краищата. За нещастие масите са ограничени, само личността е забележителна, най-вече когато е неустрашима, добави актьорът.

Депардийо приветства руската култура, споменавайки балетиста Рудолф Нуреев, както и диригента Валерий Гергиев. Трябва да си много силен, за да си руснак, отбеляза той.

Благодарение на президента Путин руските анимационни филми се върнаха на екрана, върнаха в Русия колекцията на Ростропович. Познавам много руснаци във Франция и не само във Франция, които се върнаха в Русия, понеже им липсва човешка топлота, каза Депардийо.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят