Жертвите на бурята Харви в Тексас станаха 14

Жертвите на бурята Харви в Тексас станаха 14

Загиналите в резултат на бурята Харви, вилняла в американския щат Тексас, станаха 14, съобщи телевизия "Фокс нюз".

Щатските власти предупредиха, че се очаква броят на жертвите да се увеличи след оттеглянето на водите, които наводниха град Хюстън и все още не позволяват да се направи оценка на последиците от стихията.

Според кмета на града Силвестър Търнър в момента в центровете за временен подслон са настанени около 6200 души. "Нуждите ни са огромни. В тези центрове се намират само хората, които просто няма къде да отидат", каза той.

 

”За последните 8 часа сме спасили над 1000 души”, каза Търнър. Така общият брой на спасените от стихията граждани надхвърли 3000 души.

Губернаторът на Тексас Грег Абът поиска да бъдат мобилизирани 12 000 резервисти от щатската Национална гвардия. Освен с оказването на помощ на пострадали и останали без дом хора, те ще се заемат и с издирване на още жертви.

 

Над 100 000 потребители в Хюстън остават без електричество, защото аварийните екипи не могат да влязат в останалите под вода райони.

 

Харви, който удари Тексас в събота, е най-мощният ураган в САЩ за последните 12 години. Впоследствие той отслабна до тропическа буря.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?