Жертвите на пожара в румънската дискотека вече са 38

Жертвите на пожара в румънската дискотека вече са 38

Още шест души починаха в събота от нараняванията си, получени при пожара в нощния клуб в Букурещ през миналата седмица, съобщи БНР. Така броят на загиналите достигна 38 души.

В болница остават още над 100 пострадали, като състоянието на 48 от тях е критично, съобщи румънският временен премиер Сорин Къмпяну.

Протестите в страната срещу корупция продължават. Няколко хиляди демонстранти се събраха в Букурещ на поредна демонстрация протест, въпреки оставката на правителството. Те отново отправиха призиви за по-добро управление и борба с корупцията.

Премиерът социалист Виктор Понта подаде оставка в сряда след натиск за оттеглянето му, както от страна на президента Клаус Йоханис, така и от десетките хиляди недоволни румънци, излезли да протестират в Букурещ след трагедията.

"Консултациите за нов премиер на страната ще бъдат възобновени през следващата седмица, след като първоначалните разговори с политическите сили и лидери на гражданското общество не излъчиха нито един кандидат", каза президентът Клаус Йоханис.

Споделяне

Още от Балкани

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?