Жертвите на пожара в търговския център в Казан станаха 11

Жертвите на пожара в търговския център в Казан станаха 11

Още едно мъртво тяло е открито под развалините на изгорелия онзи ден търговски център "Адмирал" в руския град Казан - столицата на Татарстан, съобщи Игор Паншин, шефът на регионалния клон на руското министерство на извънредните ситуации. С това загиналите стават 11, предаде ТАСС.

Местните спасителни служби вече съобщиха за 10 извадени тела. Според Паншин, сред жертвите има чужденци, а един от загиналите е 18-годишен юноша.

Разпознати са 8 души от 11-те, уточни представителят на министерството. Спасителите няма да спрат работа, докато не открият всички безследно изчезнали - около 25 души, увери
Паншин.

Днес се очаква от местопроизшествието да бъдат извозени всички строителни отпадъци, добави той. Министерството съобщи, че разчистването на зоната може да трае с дни, отбелязва обаче Франс прес.

Пожарът, причините за който остават неизвестни, избухна в сряда по обяд и опустоши изцяло триетажния мол с обща площ 4000 квадратни метра. Пламъците са тръгнали от кафене на първия етаж на двуетажната сграда. Възможно е причината да е в електрическата инсталация, се казва на сайта на Министерството на извънредните ситуации на Татарстан, съобщи по-рано Лента.ру.

Спасителите работят на три смени от по 300 души всяка. Използва се тежка техника: кранове, ескаватори, електрокари. Днес в Казан се очаква да пристигнат още спасители от съседни градове.

Споделяне

Още от Свят