Жертвите на разбития самолет в Конго са 38

Жертвите на разбития самолет в Конго са 38

Катастрофата на товарния самолет Ан-26, който в четвъртък се стовари върху пазар в столицата на Конго Киншаса, е причинила смъртта на 38 души, а други 30 са пострадали, съобщават официалните власти, цитирани от Франс прес в петък.

Според посочените данни 23-ма от загиналите са се намирали  на борда на самолета, останалите 15 са загинали на земята, след като машината се стовари върху уличен пазар в квартал край летището и се взриви.

Сред загиналите са трима руснаци от екипажа, пилотирал самолета, според неофициални информации на борда е имало още двама руснаци, за които се твърди, че възможно и да са се спасили.

По предварителни данни катастрофата е станала малко след излитането заради откачен винт, което причинило падането на машината върху близките дървета и от там рухването ѝ върху пазара. Франс прес уточнява, че авиокомпанията "Малила Еъруейз", която е наела самолета собственост на  "Африка 1", се намира в черния списък на Европейския съюз за несъответствие с изискванията за безопасност на полетите.

По-рано през деня от местната полиция съобщиха, че самолетът е напълно изгорял. На мястото на произшествието продължава операцията по издирването на телата.

Това е четвъртата катастрофа на самолет от серията Ан в Конго от юни 2007 г.

Споделяне

Още от Свят